Паневритмия за всеки

29 Септември 2019 от 11:00 часа

 Пловдивски културен институт

Работа с въздействие на тон и цвят; осъзнаване на тялото. Целта е постигане на по-дълбоко осъзнаване на тялото и връзката тяло-ум. Ефектът от наученото в работилницата се пренася в ежедневните активности на участниците.

Водещ на работилниците: д-р Светла Балтова.

повече >>

Емпатия и паневритмия – партньорски взаимоотношения

8 Юни 2019 от 10:00 часа

 Зала „Съединение”

Целта е чрез съпреживяване на музиката и движението да опознаем партньора. Ще развием умението да “чуваме” човека до нас, да погледнем света през неговите очи, да разчетем неговия ритъм. Това ще доведе до повишаване на социалната интелигентност и отговорност, толерантността и хармонията във взаимоотношенията.

Водещи: Александър Стойчев и Снежина Стойчева, цигулка и флейта.

повече >>

Песните на Паневритмията

8 Юни 2019 от 16:30 часа

Зала “Сдружение Видя Проект”.

Целта е арт-терапевтична. По-обстойно запознаване с текстовете и музиката в Паневритмията. Работа с ритъм и звук. Практики за тониране на гласа и осъзнаване възможностите на гласа. Медитативни техники със звук и визуализация. Предаване на форма на музикалното преживяване в рисунка.

Водещ: Мария Видева-Стоилова.

повече >>

Представяне на Паневритмията - за да сме здрави

23  Март, 2019 от 11:00 часа

Пловдивски културен институт – ул. Иван Перпелиев 5

Представяне на Паневритмията

Паневритмията е уникална българска практика, която съчетава няколко фактора, с доказано благотворно въздействие върху цялостното здраве на човека : физическо и психическо. Съчетанието на изящни ритмични движения на фона на музика сред природата, красотата на образите в текста, създават позитивна душвна нагласа и едновременно с това имат благотворен ефект върху физиологичните процеси в организма.

повече >>