Родена е и живее в Австралия. В последните 10 години създава учебен център, където води курсове по астрология и холистично лечение. Публикува много статии в австралийски езоте-рични списания, а от 1997 година до сега е издала четири книги, които се радват на добър прием и са и донесли известност в родината й: „Тара – пратеник на светлината“, „Гея – нашата скъпоценна планета. Една галактична перспектива за еволюцията на човечеството“, „Пролука през кос-мичния прозорец“ и „Голямата космическа шега“, откъс от която публикуваме в настоящия брой. След пребиваването си в България през лятото на 1996 година, когато изучава Паневритмия, Барбара започва да преподава курсове по Паневритмия в Австралия. Пътят й към Паневритмията за нея преминава през една интересна опитност, за която тя разказа при идването си: Когато се подготвяла за пътуването си в България, Барбара получила силни болки в колената, сковаващи движенията й. Тъй като е убедена, че всеки симптом е отражение на процеси, идващи от душата, Барбара се обърнала за помощ към абориген- лечител, на когото имала доверие. Той и помогнал с регресия / връщане на съзнанието в минали прераждания, използвано често в западните страни като лечебна техника и при физически заболявания/. По време на регресията Барбара видяла себе си облечена в дълга дреха бяла, участву-ваща в свещените танци на богомилите, и се разпознала като учителка – преподавала танц, който тя оприличава на днешната Паневритмия. При гоненията срещу богомилите тя била заловена и краката й били премазани, за да не може да танцува.

След тази регресия, болките в колената напълно изчезнали и Барбара разбрала, че съдбата и е свързана с България и Паневритмията. Своята дейност сега тя описва в кратката статия, която публикуваме.

Омъжена, щастлива майка на двама сина и дъщеря и баба на трима внуци, Барбара Макдъгал живее в Куинсленд, където продължава да води курсове по езотерична Астрология и Паневритмия.

След моето посещение на Рила през Август 1996г., свещеният танц Паневритмия се разпространи в много центрове на Австралия и продължава да набира скорост. Австралия е обширна страна, разстоянията са огромни – примерно за да отидеш до столицата на Виктория, ако живееш близо до столицата на Куинсленд / съседния щат / ще са необходими три дни непрекъснато шофиране. За предпочитане е самолетния транспорт, но той, разбира се, е скъп.

Паневритмия се танцува сега в няколко центъра на южна Австралия и Куинсленд. Аз живея в една местност, наречена „Златният бряг“, на един час път с кола от столицата на Куинсленд Брисбеин. Преподавам в моя регион, но имах и клас в Брисбеин и тази група продължава периодично да се събира да танцува. В края на август / 1999г -б. ред./ ще започна нов курс в един град на три часа път от дома ми – Товомба. Вече има стотици хора из цяла Австралия, които изучават този танц на любовта. Аз винаги предлагам услугите си доброволно и безплатно, независимо, че се налага да пътувам и в други краища.

Духът ми посочи, че на 11 Август 1999г. при изгрев слънце трябва да танцувам Паневритмия, защото това е ден с много голямо значение за настройването на планетата в съзвучие с небесата и е важно танцът да се играе в този момент. Като астролог аз вярвам, че конфигурацията, която се образува на небето в този ден, е голяма възможност за хората да станат по-осъзнати и будни за това, че в живота ни има нещо повече от материалния, физическия свят. Това е една възможност да се отворим за разбирането, че ние сме в действителност духовни същества, живеещи във физическо тяло.

На тази дата ще бъде широко отворен прозорецът за космическа одухотворяваща енергия, през който духовните Учители ще изливат любовта и светлината си върху човеците на Земята. Може да се образува огромна вълна на пробуждане, стига само хората да осъзнаят потенциала си. Ако медитираме при изгрев слънце този ден и призовем духовните Учители да подпомогнат нашето лично излекуване и да ни ръководят, ние ще повишим своето вибрационно равнище. Ще бъде посята нова духовна енергия, така че ако ние по това време формулираме своето любящо намерение да служим за доброто на Цялото, ако предоставим своето съгласие, уникалните си ресурси да бъдат използвани за доброто на Цялото, това ще бъде едновременно благо за душите ни и принос за нашата планета.

Аз се чувствувам благословена да бъда инструмент, чрез който духовните Учители могат да донасят послания, които се предават на другите. Моите книги и статии са един начин да правя това. Паневритмията е друг начин. Все повече хора вече усещат и изживяват трансформиращата енергия на светлината и любовта, която се излъчва, когато този танц се изпълнява медитативно, в релаксирано и отворено състояние. Тези, които са чувствителни за енергиите, могат да усетят как техните енергийни центрове или чак-ри се отварят и се лекуват от функционални нарушения. Те могат да усетят навлизането на нова жизнена енергия – любяща и хармонизираща. Не само индивидите, танцуващи в групата, но и самата група като цяло също чувствува тази енергия и разбира се, тази любяща енергия се поглъща и от Майката Земя. Аз моля моите групи да изпращат тази енергия на любов съзнателно към Гея – съзнанието на Майката Земя, защото знам ,че така се създават енергийни центрове от любящи вибрации, които подпомагат цялостната вибрация на планетата. Това е един начин ние, човеците да предотвратим някои бъдещи катаклизми. Енергията привлича подобна на себе си енергия – така светлината и енергията на любовта ще привлекат светлина и любов. Изпълняването на Панвритмия с леко, широко и любящо сърце повишава светлинната вибрация на Земята. Аз усещам наистина като благословение това, че съм един инструмент за промяна на тази прелестна планета и че имах прекрасното изживяване да пребивавам в България и да науча този особен свещен танц, който стопля сърцето ми и храни душата ми. Бих насърчила всички, които четат тази статия, също да изпитат радостта от свещения кръгов танц на Любовта. Благодаря ви, мои приятели от България, за вашето гостоприемство, учение, топлина и любов!

Автор: Барбара Макдъгал