Проектът „Заедно в кръга на Паневритмията – хармония между тяло, ум и дух“ е изготвен от „Сдружение Видя проект“ и е част от програмата на „Европейска столица на културата Пловдив 2019.“

Цели и задачи на Сдружението:

  • Популяризиране на методи и системи за личностно развитие от древността, както и методите на съвременната психология и психотерапия като психодрама, астродрама, арттерапия, музикотерапия, танцова терапия, Паневритмия, индивидуално и групово психологично консултиране и психотерапия, и др.
  • Утвърждаване и повишаване на социалния престиж на дейностите, свързани с практикуването на йога, паневритмия и другите системи за личностно развитие.
  • Информиране на гражданите относно начини и методи на водене на природосъобразен начин на живот.
  • Оказване на съдействие на български и чуждестранни обществени и граждански институции, организации и общности, научни учреждения и граждани в дейността им, свързана с предмета на дейност на сдружението.

ЕКИП

Живко Стоилов

Живко Стоилов

Ръководител на проекта "ЗаЕдно в кръга на Паневритмията - хармония на тяло, ум и дух"

Живее в Пловдив, председател на "Сдружение Видя Проект" и ръководител на проекта "ЗаЕдно в кръга на Паневритмията - хармония на тяло, ум и дух". Работи в сферата на неформалните организации ориентирани към холистични и алтернативни методи за развитие на личността и обществото.

Преподава Йога, Веданта философия и Интегрална философия. Изнася лекции и семинари върху източна философия, Психо-биология и Паневритмия.

Александър Стойчев

Александър Стойчев

Музикална работилница “Емпатия и Паневритмия - партньорски взаимоотношения

Преподавател по Паневритмия, цигулар и психолог. Обучител по слънчева педагогика. Работи като учител в детска школа Бялото кокиче и ЧОУ Изгрев.
Води курсове по паневритмия за деца и възрастни. Заедно със Снежина Стойчева изнасят концерти в много градове. Зам. председател на "Сдружение Видя Проект"

Мария Видева-Стоилова

Мария Видева-Стоилова

Преподавател по Йога, Пилатес и паневритмия

Съорганизира и участва в семинари за личностно израстване, планински и морски интегрални йога ритрийти. Организира практически занимания - медитативни музикални и арт работилници, динамични танц медитации. Преподавател по Паневритмия. Свири на китара и познава музиката на Учителя Петър Дънов. Секретар на "Сдружение Видя Проект".

Йордан Камджалов

Йордан Камджалов

Артистичен директор и Главен диригент на GENESIS ORCHESTRA и МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА.

Учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента.
Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 г. е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата за 2020 г.

Снежина Стойчева

Снежина Стойчева

Музикална работилница “Емпатия и Паневритмия - партньорски взаимоотношения

Преподавател по флейта. Автор на авторска методика за обучение по блокфлейта. Работи като учител по музика в ЧОУ Изгрев. Обучител по слънчева педагогика
Водила курсове по паневритмия в Добрич. Заедно с Александър Стойчев изнася концерти в много градове.

Елена Митева

Елена Митева

Преподавател по паневритмия

Учител и преводач с английски език, има педагогическо и филологическо образование, които надгражда с обучение по Слънчева педагогика и Валдорфска педагогика. Изучава Паневритмия от 2006 г., а от 2016 завършва курс за обучение на преподаватели.

д-р Светла Балтова

д-р Светла Балтова

Преподавател по паневритмия

Лекар и холистичен терапевт. Завършила е медицина в Пловдивската медицинска академия, работила е като лекар специалист със специалности кардиология и ревматология. В последните години практикува холистична медицина, включваща природолечение, лечение с цветните есенции на Д-р Бах, астропсихология. Изнася курсове и семинари в много страни.

Мария Атанасова

Мария Атанасова

Преподавател по Паневритмия

Работи като независим одитор. Завършила е икономически университет и е дипломиран експерт-счетоводител . Организира семинари за счетоводители. Преподавател по паневритмия от 5 години, води курсове за деца и възрастни. Участва в редакционната колегия на детска книжка "Изворче", която има повече от 10 годишна история.